Beograd, 24. mart 2016.

Dana 23. marta 2016. godine u Lyceum Iuris učionici u Beogradu (Vračar) sa početkom u 18 časova održan je treći besplatni javni čas sa naslovom: The UK Legislative Process (from Bill to Royal Assent) u okviru naše serije javnih predavanja o specifičnostima anglosaksonskog prava, sa zajedničkom temom u nastavnoj 2015/2016 godini The Sources of Law in the UK.

Tokom trećeg javnog predavanja učesnici su imali prilike da se saznaju nešto više o izradi i vrstama predloga britanskih zakona (bill), dokumentima na kojima se predlozi zakona baziraju (white paper, green paper), zakonodavnom postupku svojstvenom vestminsterskom modelu demokratije, međusobnom odnosu doma lordova i predstavničkog doma britanskog parlamenta, te kraljevskom proglašenju zakona (Royal Assent).

U radu drugog besplatnog javnog časa su aktivno učestvovali advokati, studenti prava i drugi pravnici praktičari iz Beograda.

U okviru tekuće nastavne godine predviđena su još dva javna predavanja o izvorima anglosaksonskog prava: 11. maja: Delegated Legislation i 22. juna: The EU Impact.

Besplatni javni časovi se održavaju na engleskom jeziku.

Sve fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.