Palić, 1. februar 2015.

S obzirom da su krajem decembra 2014. godine, po hitnom postupku, u Narodnoj Skupštini Republike Srbije usvojene izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju, a koje se tiču načina podnošenja predloga za izvršenje u posebnom postupku za namirenje potraživanja po osnovu izvršenih komunalnih i sličnih usluga, u organizaciji naše Kuće je dana 30. januara 2015. godine, sa početkom u 11 časova, u Kogresnoj sali Male gostione na Paliću, održan Okrugli sto, na temu „Podnošenje predloga za izvršenje – komunalne i slične usluge” (izmena člana 252 ZIO) .

Na okruglom stolu su kao panelisti učestvovali:

  1. Tamara Trajković, sudija Osnovnog suda u Subotici – tema: Postupak po prigovoru u svetlu izmene 252 ZIO – obaveza izvršitelja da odbaci neuredan predlog za izvršenje;
  2. Aleksandra Trešnjev, predsednik Komore izvršitelja Srbije – tema: Opšti akt Komore izvršitelja iz člana 252 stav 4 ZIO – primena; i
  3. Damir Šite, izvršitelj za područja Višeg i Privrednog suda u Subotici – tema: Uticaj izmene člana 252 ZIO na praksu izvršitelja.

Nakon održanih uvodnih izlaganja navedenih panelista, održana je javna diskusija o navedenim temama, uz veoma aktivno učešće svih prisutnih. U radu Okruglog stola je učestvovao veliki broj advokata, izvršitelja, kao i pravnika zaposlenih u komunalnim preduzećima iz Bačke Palanke, Kovina, Novog Sada, Sente, Sombora, Subotice, Temerina, Vrbasa i Zrenjanina. Na okruglom stolu je bilo oko 40 učesnika.

Prema opštoj oceni svih prisutnih, održani Okrugli sto je bio dobro organizovan, i prema mišljenju velikog dela učesnika uspeo je da odgovori na pitanja koja se o datoj tematici nameću.

Sve fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.