Subotica, 7. decembar 2018.

Raspoloženi učesnici kao i mnoga pitanja i otvorene diskusije obeležili su promociju naše publikacije ”Analiza prakse Evropskog suda za ljudska prava u postupcima protiv Republike Srbije”.

U prostorijama ogranka advokatske komore Vojvodine u Subotici održana je promocija knjige ”Analiza prakse Evropskog suda za ljudska prava u postupcima protiv Republike Srbije“ sudije Osnovnog suda u Subotici Tamare Trajković. Najpre nam je sudija Tamara Trajković predstavila sam proces pisanja knjige, razloge zbog kojih se zainteresovala za temu koju je obradila u ovoj knjizi, približila nam sadržaj knjige, objasnila kome je knjiga korisna i zbog čega.

Usledili su komentari advokata iz Subotice Viktora Juhasa Đurića. koji su potkrepili izlaganje autora knjige. On se i sam bavi proučavanjem sporova koji se vode u Strazburškom sudu te je sa prisutnima podelio i neka svoja iskustva vezana za ovu temu. Pravni savetnik u misiji OEBS-a Žarko Marković upotpunio je predstavljanje knjige interesantnim statistikama i ličnim iskustvima u radu na području ljudskih prava u Srbiji.

Sve fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.