Novi Sad, 17. maj 2019.

U utorak 14. maja u knjižari Bulevar Books u Novom Sadu održana je promocija knjige Miodraga Majića „U ime naroda“. Reč je o jedinstvenoj zbirci odabranih tekstova koji predstavljaju otrežnjujuću sliku stvarnosti, koji su prevashodno izazvali veliko interesovanje pravničke javnosti, a potom i nepravničke.

Prisutni su sa velikom pažnjom pratili razgovor o ovoj izuzetno važnoj temi o kojoj su, pored autora, pričali i književnik Sava Damjanov, kritičar i kolumnista Teofil Pančić, kao i predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski. Razgovor je vodila novinarka i dokumentaristkinja Brankica Drašković.

Promociju smo ispratili drugim izdanjem knjige, a kako stvari stoje uskoro vas očekuje I treće izdanje ove zbirke.

„U ime naroda“ je zbirka sačinjena od dvadeset tri odabrana teksta, koji su na Blogu sudije Majića (www.misamajic.com) objavljeni u periodu od 2015. do 2018. Ilustrovana je karikaturama Dušana Petričića. Mnogi od tekstova koji se nalaze u ovoj zbirci izazivali su veliko interesovanje javnosti, i stručne i nepravničke. Citirani su i prenošeni u vodećim domaćim medijima, gde su predstavljani kao redak primer angažmana sudije koji je rešio da otvoreno svedoči o bolestima nikad izgrađene grane vlasti. Podjednako su im se radovale kolege pravnici kao i takozvana laička javnost koja je u njima prepoznavala svojevrstan „pogled kroz ključaonicu“ pravosudnog „zabranjenog grada“.

Sve fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.