Subotica, 1. februar 2016.

Na Otvorenom univerzitetu u Subotici je u petak 29. januara 2016. godine održan prvi od tri planirana okrugla stola na temu “Novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju”, u okviru koga je ukazano na najznačajnije novine u novom postupku izvršenja, kao i pruženi odgovori na pitanja učesnika.

U radu okruglog stola su kao panelisti učestvovali: Aleksandra Trešnjev, predsednik Komore javnih izvršitelja Srbije, Tamara Trajković, sudija osnovnog suda i Damir Šite, javni izvršitelj.

Panelisti su u okviru svojih uvodnih izlaganja, pored opšteg pregleda novog Zakona, ukazali na izmene u postupku izvršenja, prvenstveno vezano za sistem pravnih lekova i sredstava, postupak određenja izvršenja, pregled pojedinačnih sredstava izvršenja sa naročitim naglaskom na novouvedenu zajedničku prodaju nepokretnosti i pokretnih stvari izvršnog dužnika, i naposletku novu ulogu dosadašnjih izvršitelja, kojima novi Zakon dodaje odrednicu – javni.

U radu prvog okruglog stola su pored panelista učestvovali advokati, pravnici u privredi, pravnici komulnalnih preduzeća, javni izvršitelji, kao i drugi pravnici-praktičari.

Naredni okrugli stolovi su zakazani za datume 12. februar – Beograd i 26. februar – Niš.

Sve fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.