Beograd, 14. oktobar 2019.

U petak, 11.10.2019., u prepunoj sali hotela Jump Inn u Beogradu, održan je okrugli sto na temu ”Pripremljenost ustanova obrazovanja i vaspitanja za školsku/radnu 2019/2020. godinu”. Ovo je već 3. put da Lyceum iuris organizuje događaje na temu prosvetnih propisa.

Panelisti na ovom skupu, bili su Biljana Antić, diplomirani pravnik, prosvetni inspektor za teritoriju Grada Beograda i Marijana Krnić, diplomirani pravnik, sekretar Muzičke škole Subotica i autor priručnika “Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja”.

U okviru ovog predavanja bilo je ukazano na specifičnosti koje se javljaju u praksi na početku školske/radne godine, a vezane su za ispunjenost uslova za obavljanje delatnosti ustanove, formiranje odeljenja u osnovnoj i srednjоj školi, organe ustanove (direktor, školski odbor, savet roditelja), vođenje evidencije u elektronskoj formi, ocenjivanje u osnovnoj školi (novine), radno-pravni status zaposlenih, vaspitno - disciplinski postupak i izbor direktora škole.

Otvorena diskusija, otvorila je mnoge probleme i otvorena pitanja prisutnih predstavnika osnovnih, srednjih škola i vrtića, na koje su panelisti odgovarali do poslednjeg minuta ovog skupa.

Sve fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.