Okrugli sto

100 dana novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Datum i vreme

Okrugli sto se održava u ponedeljak, 3. oktobra 2016. godineod 10.30 do 15.00 časova.

Predavači
  1. Mladen Nikolić, sudija Privrednog apelacionog suda
  2. Aleksandra Trešnjev, predsednik Komore javnih izvršitelja Srbije
  3. Tamara Trajković, sudija Osnovnog suda
Mesto

Okrugli sto se organizuje u konferencijskoj sali Hotela „Jump Inn“ (Koče Popovića 2a, Beograd).

Cena

7 490 RSD za prvog, odnosno 4 990 RSD za svakog narednog učesnika iz iste kompanije.

Opis događaja

Predavači

Mladen Nikolić

Sudija Privrednog apelacionog suda

Rođen 1959. godine u Zenici; Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu završio 1983. godine. Radio je kao sudijski pripravnik i stručni saradnik u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu od 1987. do 1992. godine; od 1992. godine sudija u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu, a od 2004. godine sudija u Trgovinskom sudu u Beogradu. Bio je član prvog sastava Visokog saveta sudstva od aprila 2009. do aprila 2011. godine. Sada radi kao sudija Privrednog apelacionog suda.

Aleksandra Trešnjev

Predsednik Komore javnih izvršitelja Srbije

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, otpočinje svoju karijeru u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, počevši od mesta pripravnika do mesta sekretara suda. 2007. godine otpočinje samostalnu karijeru advokata, da bi 2010. godine prihvatila nameštenje na mestu zamenika načelnika Uprave Gradske opštine Palilula. 2011. godine je položila ispit za medijatora, a 2012. godine ispit za izvršitelja, kada je i imenovana za izvršitelja za područja Višeg i Privrednog suda u Beogradu. 2014. godine izabrana je za predsednika Komore javnih izvršitelja Srbije.

Tamara Trajković

Sudija Višeg suda u Subotici

Nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ceo radni vek provodi u Osnovnom sudu u Subotici, od mesta pripravnika, preko stručnog saradnika, da bi 2005. godine bila izabrana za sudiju tog Suda. Učestvovala je u većem broju stručnih i specijalističkih usavršavanja, od kojih treba istaći one u Beogradskom centru za ljudska prava, specijalističkoj obuci za postupanje u porodičnim stvarima, u postupku izvršenja, i ovome slično. U okviru British Council programa, 2016. godine je boravila na šestonedeljnom stručnom usavršavanju u Velikoj Britaniji. Šef je Lyceum iuris Katedre za pravne predmete.

Reč predavača

Od samog početka primene novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju u praksi je uočen veći broj nedoumica. Advokati, javni izvršitelji, te pravnici zaposleni u privrednim subjektima sa velikim brojem izvršnih predmeta se intenzivno, gotovo svakodnevno obraćaju Komori javnih izvršitelja svojim upitima vezano za sporne odredbe novog ZIO-a. Okrugli stolovi i slični susreti pravnika su svakako najbolje mesto za iznalaženje optimalnih rešenja u praksi.

Ostalo

Cena

Cena kotizacije za učešće na savetovanju iznosi 7 490 dinara, odnosno ;4 990 dinara za svakog narednog učesnika iz iste kompanije.

U cenu kotizacije uključen je: celodnevni program savetovanja na temu dosadašnjeg iskustva u primeni novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju, savetodavna podrška panelista, radni materijal u štampanom, kao i u elektronskom obliku; kafe-pauza i pauza za ketering, sertifikat o odslušanom savetovanju, prijatan ambijent konferencijske sale hotela „Jump INN“.

Kome je namenjen događaj?

Okrugli sto namenjen je javnim izvršiteljima; advokatima sa težištem rada u građanskim postupcima prinudnog ostvarenja potraživanja, odnosno rešavanja sporova nastalih u dužničko-poverilačkim odnosima; pravnicima-praktičarima u bankarskom sektoru; pravnicima u privredi; višem menadžmentu banaka i drugih privrednih subjekata.

Prijava

Prijava