Online savetovanje

Izvršni postupak - praktična pitanja

Datum i vreme

Online savetovanje će se održati u ponedeljak, 30. novembra 2020. godine od 11:00 do 13:30 časova.

Savetovanje će se održati putem platforme ClickMeeting.

Predavač

Prof. dr Nikola Bodiroga, redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, član Radne grupe za izradu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju (20182019)

Teme

Sporna pitanja u primeni Zakona o izvršenju i obezbeđenju sa posebnim osvrtom na:

  • izvršenje protiv budžetskih korisnika (član 300 ZIO)
  • rešavanje starih sudskih predmeta (samostalni član 166 Zakona o izmenama i dopunama ZIO) 
  • troškove izvršnog postupka
Cena

Cena kotizacije za učešće na savetovanju iznosi 5 000 dinara.

U cenu su uključeni radni materijal potvrda o učešću na događaju.

Poklon za sve učesnike

Svi učesnici dobijaju Zakon o izvršenju i obezbeđenju (prečišćen tekst 2019)

Opis događaja

Stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju 1.1.2020.godine, donelo je značajne novine u pravnom okviru izvršnog postupka. Uskoro će godinu dana od kako su na snazi izmene i dopune te je ideja ovog savetovanja da izvršiteljima pružimo mogućnost da pronađu odgovore na pitanja i dileme sa kojima se susreću u praksi. 

Kome je namenjen događaj?

Događaj je namenjen javnim izvršiteljima; advokatima sa težištem rada u građanskim postupcima prinudnog ostvarenja potraživanja, odnosno rešavanja sporova nastalih u dužničko-poverilačkim odnosima; pravnicima u privredi; 

Reč predavača

Stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju 1.1.2020.godine, donelo je značajne novine u pravnom okviru izvršnog postupka. Skoro godinu dana od početka primene zakonskih izmena bilo je dovoljno da se identifikuju sporna pravna pitanja koja se javljaju u praksi, a tiču se novih nadležnosti javnih izvršitelja, njihovog odnosa sa sudovima i drugim organima izvršnog postupka i rešavanja starih sudskih predmeta. Prenošenje starih sudskih predmeta javnim izvršiteljima ukazalo je na neefikasnost sudskog sprovođenja izvršenja, ali i otvorilo druge probleme koji se ranije nisu pojavljivali u izvršnom postupku. Na kraju, povezano sa ovim, ali i sistemom izvršenja u celini, uvek su aktuelna i pitanja koja se odnose na troškove izvršnog postupka.

Agenda

11:00 – 12:15
Uvodno izlaganje
12:15 – 12:30
Pauza
12:30 – 13:30
Pitanja i odgovori

Predavači

Prof. dr Nikola Bodiroga

Nikola Bodiroga je redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu na kojem je diplomirao (2002), magistrirao (2006) i doktorirao (2009).

Stručno se usavršavao u Nemačkoj i SAD. Autor je 8 knjiga i preko 80 članaka. Učestvovao je na naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu.

Bio je član Radne grupe za izradu Zakona o parničnom postupku (2011), član Radne grupe za izradu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju (2018−2019). Član je predsedništva Stalne arbitraže pri Privrednoj komori Srbije (2017−), član Suda časti Privredne komore Srbije (2018−), član Komisije za pravosudni ispit (2019−), član redakcije časopisa „Pravo i privreda“ (2019−).

Držao je predavanja na Pravosudnoj akademiji za sudije i javne izvršitelje.

Prijava

Prijava

  • Current Podaci o učesnicima
  • Podaci o plaćanju
  • Complete
Učesnici
0,00 RSD
Ova cena je preliminarna. Kontaktiraćemo Vas za preciznu cenu.