Online obuka!

Obuka za pomoćnike javnih izvršitelja

Modul 1

Tamara Trajković
Sudija Višeg suda u Subotici

 

Tema

Određenje izvršenja

Modul 2

Aleksandra Trešnjev
Predsednica Komore javnih izvršitelja Republike Srbije

Tema

Javni izvršitelji

Modul 3

Dr Mihajlo Živković
Član Radne grupe za izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Tema

Izvršenje na nepokretnostima

Modul 4

Damir Šite
Javni izvršitelj

Tema

Izvršenje na pokretnim stvarima i potraživanjima

Cena

5 000 RSD dinara po modulu

17 000 RSD za sva 4 modula

U cenu je uključena potvrda o učešću na događaju.

Kontaktirajte nas

+381 24 553130

+381 69 5531301

kontakt@lyceum.rs

Više informacija

Planirani početak obuka je u martu mesecu. Prilikom prijave, možete odabrati samo određene  ili pak učešće na svim modulima. 

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas te ćemo vas uputiti u detalje.

Teme koje su obuhvaćene ovom obukom:
 • određenje izvršenja
 • načela izvršnog postupka
 • pravni lekovi i pravna sredstva u postupku izvršenja
 • postupci u okviru postupka izvršenja (izricanje novčane kazne, protivizvršenje i sl.)
 • namirenje novčanih potraživanja
 • izvršenje na nepokretnostima
 • e-prodaja
 • izvršenje na pokretnim stvarima
 • izvršenje na novčanom potraživanju izvršnog dužnika
 • izvršenje na računima izvršnog dužnika
 • izvršenje na finansijskim istrumentima, udelima u privrednim društvima i hartijama od vrednosti
 • izvršenje radi ostvarenja nenovčanog potraživanja
 • javni izvršitelj - pravni okvir
 • javni izvršitelj - preduzetnik
 • javnoizvršiteljska tarifa
 • Komora javnih izvršitelja
 • ZIO - podzakonski akti
 • poslovanje javnoizvršiteljske kancelarije

Opis događaja

U većini Kancelarija javnih izvršitelja, pretežni deo neposrednih radnji u postupcima izvršenja ne preduzimaju sami javni izvršitelji ili njihovi zamenici, već posebni nameštenici poznati kao njihovi pomoćnici. Kako se često radi o mladim pravnicima koji tek započinju svoj profesionalni put ili licima bez formalnog pravničkog obrazovanja, kompleksnost i dinamičnost propisa kojima se uređuje postupak izvršenja i obezbeđenja, iziskuje potrebu za sistematskim upoznavanjem pomoćnika javnih izvršitelja sa specifičnostima samog postupka izvršenja. Lyceum iuris, u skladu sa svojim konceptom održavanja specijalizovanih edukativnih programa iz oblasti prava, organizuje posebnu specijalističku obuku za pomoćnike javnih izvršitelja namenjenu prvenstveno pojedincima koji su već angažovani u javnoizvršiteljskim kancelarijama.

Predavači

Dr Damir Šite

Javni izvršitelj

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu svoj radni vek počinje kao pravnik u privredi raspoređen na poslovima ostvarenja dospelih potraživanja od fizičkih lica i privrednih subjekata, pomerajući se od mesta pripravnika do položaja načelnika za opšte, pravne kadrovske poslove gde je nadgledao rad posebnog odeljenja za obezbeđenje i naplatu dospelih potraživanja.

2012. godine je u grupi sa 39 prvih samostalnih izvršitelja u Republici Srbiji od strane ministra pravde imenovan za područje suda u Subotici. 

U periodu od 2014. do 2018. godine bio je Poverenik za međunarodne odnose Komore javnih izvršitelja Republike Srbije.

Od 2014. do 2019. je bio generalni sekretar evropske mreže izvršitelja Connexx, a 2020. godine je izabran na mesto njenog predsednika

Od 2015. i na dalje, angažovan je kao međunarodni ekspert za izvršno pravo u okviru projekta EU.

2015. godine je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu odbranio master rad na temu – Obezbeđenje potraživanja na nepokretnostima u vanknjižnoj svojini.

2022. godine je doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu sa temom „Consideration engleskog ugovora iz ugla kontinentalnog pravnika". 

Tamara Trajković

Sudija Višeg suda u Subotici

Nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ceo radni vek provodi u Osnovnom sudu u Subotici, od mesta pripravnika, preko stručnog saradnika, da bi 2005. godine bila izabrana za sudiju tog Suda. Učestvovala je u većem broju stručnih i specijalističkih usavršavanja, od kojih treba istaći one u Beogradskom centru za ljudska prava, specijalističkoj obuci za postupanje u porodičnim stvarima, u postupku izvršenja, i ovome slično. U okviru British Council programa, 2016. godine je boravila na šestonedeljnom stručnom usavršavanju u Velikoj Britaniji. Šef je Lyceum iuris Katedre za pravne predmete.

Aleksandra Trešnjev

Predsednik Komore javnih izvršitelja Srbije

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, otpočinje svoju karijeru u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, počevši od mesta pripravnika do mesta sekretara suda. 2007. godine otpočinje samostalnu karijeru advokata, da bi 2010. godine prihvatila nameštenje na mestu zamenika načelnika Uprave Gradske opštine Palilula. 2011. godine je položila ispit za medijatora, a 2012. godine ispit za izvršitelja, kada je i imenovana za izvršitelja za područja Višeg i Privrednog suda u Beogradu. 2014. godine izabrana je za predsednika Komore javnih izvršitelja Srbije.

Dr Mihajlo Živković

Konsultant

Pravnik-praktičar od 2005. godine. Do 2018. godine bio je menadžer odeljenja za naplatu potraživanja od pravnih lica u Société Générale banci. Pre toga radio je u Raiffeisen banci gotovo četiri godine. Položio je pravosudni ispit i ispit za stečajne upravnike. Doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu iz oblasti građanskog prava. Učestvovao je u procesima izmene legislative kao predstavnik FIC i NALED-a. Bio je član radne grupe za izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Trenutno radi kao konsultant.

Ostalo

Možda će vas zanimati

Online seminar za pravnike / izvršitelje: Izvršni postupak 

Engleski za pravnike: napredni nivo, srednji nivo, osnovni nivo 

Konsalting usluge: za privredne subjekte 

Literatura za pravnike: Lyceum izdavaštvo

 

 

Kome je namenjen događaj?

Osim pomoćnika javnih izvršitelja, ova obuka ipak, ne isključuje lica koja su na drugi način u dodiru sa postupkom izvršenja (poput advokatskih pripravnika, pravnika u privredi, i sl.), kojima ova tema takođe može biti od velike koristi za poslovni uspeh.