Okrugli sto

Okrugli sto "Mehanizmi naplate potraživanja"

Datum i vreme

Događaj će se održati u četvrtak, 10. maja 2018. godine.

Panelisti

Dr. Mihajlo Živković - menadžer odeljenja za naplatu potraživanja od pravnih lica, Societe Generale banka AD

Damir Šite - javni izvršitelj

Mesto

Okrugli sto će se održati u prostorijama Privredne komore Srbije - Regionalna komora Valjevo.

Cena

Učešće u ovom događaju je besplatno.

Opis događaja

Najveći broj nenaplaćenih dugovanja potiče od neadekvatnog upravljanja procesima naplate.Upoznavanjem svake pojedinačne faze bićete u mogućnosti da implementirate znanje kako biste uštedeli novac i ubrzali naplatu.

Predavači

Dr Mihajlo Živković

Konsultant

Pravnik-praktičar od 2005. godine. Do 2018. godine bio je menadžer odeljenja za naplatu potraživanja od pravnih lica u Société Générale banci. Pre toga radio je u Raiffeisen banci gotovo četiri godine. Položio je pravosudni ispit i ispit za stečajne upravnike. Doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu iz oblasti građanskog prava. Učestvovao je u procesima izmene legislative kao predstavnik FIC i NALED-a. Bio je član radne grupe za izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Trenutno radi kao konsultant.

Dr Damir Šite

Javni izvršitelj

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu svoj radni vek počinje kao pravnik u privredi raspoređen na poslovima ostvarenja dospelih potraživanja od fizičkih lica i privrednih subjekata, pomerajući se od mesta pripravnika do položaja načelnika za opšte, pravne kadrovske poslove gde je nadgledao rad posebnog odeljenja za obezbeđenje i naplatu dospelih potraživanja.

2012. godine je u grupi sa 39 prvih samostalnih izvršitelja u Republici Srbiji od strane ministra pravde imenovan za područje suda u Subotici. 

U periodu od 2014. do 2018. godine bio je Poverenik za međunarodne odnose Komore javnih izvršitelja Republike Srbije.

Od 2014. do 2019. je bio generalni sekretar evropske mreže izvršitelja Connexx, a 2020. godine je izabran na mesto njenog predsednika

Od 2015. i na dalje, angažovan je kao međunarodni ekspert za izvršno pravo u okviru projekta EU.

2015. godine je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu odbranio master rad na temu – Obezbeđenje potraživanja na nepokretnostima u vanknjižnoj svojini.

2022. godine je doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu sa temom „Consideration engleskog ugovora iz ugla kontinentalnog pravnika". 

Agenda

Kome je namenjen događaj?

Događaj je namenjen privrednim subjektima koji se u svom poslovanju susreću sa problemom naplate potraživanja.

Prijava

Prijava