Uskoro!

Obuka za pomoćnike javnih izvršitelja

Opis događaja

U većini Kancelarija javnih izvršitelja, pretežni deo neposrednih radnji u postupcima izvršenja ne preduzimaju sami javni izvršitelji ili njihovi zamenici, već posebni nameštenici poznati kao njihovi pomoćnici. Kako se često radi o mladim pravnicima koji tek započinju svoj profesionalni put ili licima bez formalnog pravničkog obrazovanja, kompleksnost i dinamičnost propisa kojima se uređuje postupak izvršenja i obezbeđenja, iziskuje potrebu za sistematskim upoznavanjem pomoćnika javnih izvršitelja sa specifičnostima samog postupka izvršenja. Lyceum iuris, u skladu sa svojim konceptom održavanja specijalizovanih edukativnih programa iz oblasti prava, organizuje posebnu specijalističku obuku za pomoćnike javnih izvršitelja namenjenu prvenstveno pojedincima koji su već angažovani u javnoizvršiteljskim kancelarijama.

Kome je namenjen događaj?

Osim pomoćnika javnih izvršitelja, ova obuka ipak, ne isključuje lica koja su na drugi način u dodiru sa postupkom izvršenja (poput advokatskih pripravnika, pravnika u privredi, i sl.), kojima ova tema takođe može biti od velike koristi za poslovni uspeh.

Agenda

Predavači

Damir Šite

Damir Šite

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu svoj radni vek počinje kao pravnik u privredi raspoređen na poslovima ostvarenja dospelih potraživanja od fizičkih lica i privrednih subjekata, pomerajući se od mesta pripravnika do položaja načelnika za opšte, pravne kadrovske poslove gde je nadgledao rad posebnog odeljenja za obezbeđenje i naplatu dospelih potraživanja. 2012. godine je u grupi sa 39 prvih samostalnih izvršitelja u Republici Srbiji od strane ministra pravde imenovan za područje suda u Subotici. Aktivan je član nekoliko domaćih i međunarodnih organizacija specijalizovanih za pitanja obezbeđenja i ostvarenja potraživanja. 2015. godine je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu odbranio master rad na temu – Obezbeđenje potraživanja na nepokretnostima u vanknjižnoj svojini.

Tamara Trajković

Tamara Trajković

Nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ceo radni vek provodi u Osnovnom sudu u Subotici, od mesta pripravnika, preko stručnog saradnika, da bi 2005. godine bila izabrana za sudiju tog Suda. Učestvovala je u većem broju stručnih i specijalističkih usavršavanja, od kojih treba istaći one u Beogradskom centru za ljudska prava, specijalističkoj obuci za postupanje u porodičnim stvarima, u postupku izvršenja, i ovome slično. U okviru British Council programa, 2016. godine je boravila na šestonedeljnom stručnom usavršavanju u Velikoj Britaniji. Šef je Lyceum iuris Katedre za pravne predmete.

Aleksandra Trešnjev

Aleksandra Trešnjev
Predsednik Komore javnih izvršitelja Srbije

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, otpočinje svoju karijeru u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, počevši od mesta pripravnika do mesta sekretara suda. 2007. godine otpočinje samostalnu karijeru advokata, da bi 2010. godine prihvatila nameštenje na mestu zamenika načelnika Uprave Gradske opštine Palilula. 2011. godine je položila ispit za medijatora, a 2012. godine ispit za izvršitelja, kada je i imenovana za izvršitelja za područja Višeg i Privrednog suda u Beogradu. 2014. godine izabrana je za predsednika Komore javnih izvršitelja Srbije.

Dr Mihajlo Živković

Mihajlo Živković

Pravnik-praktičar od 2005. godine. Do 2018. godine bio menadžer odeljenja za naplatu potraživanja od pravnih lica u Société Générale banci. Pre toga radio je u Raiffeisen banci gotovo četiri godine. Položio je pravosudni ispit i ispit za stečajne upravnike. Doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu iz oblasti građanskog prava. Učestvovao je u procesima izmene legislative kao predstavnik FIC i NALED-a. Član je radne grupe za izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Trenutno radi kao konsultant.