Evropski sud za ljudska prava

Nakon duže pauze, Lyceum iuris će u jesen ući sa velikim događajima i projektima, sa kojima će i sam zakoračiti na međunarodno tržište.

Veliko nam je zadovoljstvo i čast što ćemo ugostiti prof. dr Dragoljuba Popovića, advokata, profesora na Univerzitetima u Srbiji i SAD, ambasadora Srbije i Crne Gore u Švajcarskoj od 2001. do 2004, a od 2005. do 2015.g. i prvog sudiju Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. On će nastupiti kao panelista na ekskluzivnom savetovanju na temu „Uslovi prihvatljivosti individualne predstavke pred Evropskim sudom za ljudska prava“ koje će se održati 8. oktobra, na Paliću u velelepnom izdanju Vinarije Zvonko Bogdan.

Drugi veliki, sada već tradicionalni događaj jeste savetovanje o prosvetnim propisima na temu „Pripremljenost ustanova obrazovanja i vaspitanja za školsku/radnu 2020/2021. godinu“, koje će se održati početkom oktobra meseca. Panelisti na ovom događaju će biti Biljana Antić, prosvetni inspektor za predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i Marijana Krnić, sekretar Muzičke škole Subotica i autor Priručnika sa primerima pojedinačnih akata za primenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja 2018. godine.

Osim ova dva velika događaja, u pripremi je kompletan napredni kurs engleskog jezika za pravnike koji će biti dostupan svim onim pravnicima koji žele da zakorače u sferu međunarodnog prava a nisu u mogućnosti da pohađaju kurs u našim učionicama. Kurs je kreiran isključivo na engleskom jeziku i u elektronskoj formi, te će biti pristupačan i kupcima van Srbije i ujedno biti prvi proizvod sa kojim ćemo zakoračiti na međunarodno tržište. Ono što je najvažnije, možete ga pohađati od kuće.