Napredni kurs engleskog jezika za pravnike

Advanced Legal English

Opis kursa

Lyceum iuris napredni kurs strukovnog engleskog jezika za pravnike se zasniva na Cambridge University Press International Legal English udžbeniku. Kao jedan od vodećih udžbenika u okviru nastavne materije, pored širine tema kojima posvećuje pažnju, nastavni plan Advanced Legal English programa je u celosti upodobljen materijalu za polaganje cenjenog i poznatog ILEC (International Legal English Certificate) testa, sertifikata koga vodeće evropske strukovne komore i drugi značajne ustanove smatraju validnom ispravom koja potrvđuje znanje engleskog jezika za pravnike (među kojima bi, svakako, valjalo pomenuti Savet Evrope, s obzirom na uticaj Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu na naš pravni život).

Plan i program sistemskog kursa, kao i teme koje on obuhvata, možete preuzeti ovde.

Trajanje

Kurs traje 8 meseci (dva semestra - upisni rokovi u oktobru i martu). Predavanja jednom nedeljno, u večernjim časovima u trajanju od 120 minuta.

Predavač

Damir Šite, šef Lyceum iuris Katedre za Professional English

Marija Radovanović, član Lyceum iuris Katedre za Professional English

Mesto

Predavanja se odvijaju u Lyceum iuris učionicama u Beogradu (Hadži Melentijeva 7), Novom Sadu i Subotici (Maksima Gorkog 9-11).

Cena

Mesečna školarina iznosi 4 000 RSD. Prijave u paru donose popust - 3 500 RSD po polazniku.

Upoznajte predavače

Advanced Legal English je jedan od sistemskih kurseva Lyceum iuris Professional English programa, koji je po trajanju (8 meseci) naš najduži nastavni program. Posebno smo ponosni što navedeni napredni kurs engleskog jezika za pravnike pruža mogućnost upoznavanja sa velikim brojem pravnih termina iz 12 posebnih pravnih celina i predstavlja svakako ozbiljni alat za rad pravnika-praktičara u međunarodnom okruženju.“—Damir Šite

Damir Šite

Šef Lyceum iuris Katedre za Professional English

Rođen 1978. godine u Subotici. 2006. godine je u sklopu Cambridge English programa u Londonu (Velika Britanija) stekao zvanje predavača engleskog kao stranog jezika za odrasle (CELTA), a 2009. godine diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Nakon povratka iz Velike Britanije intenzivno predaje opšti kurs engleskog jezika u nekoliko obrazovnih centara. 2017. godine stiče Cambridge International Legal English Certificate sa najvišom odlikom. 2019. godine je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kembridžu (Velika Britanija) završio specijalističke studije English Law and Legal Methods. Autor je knjige Izvori engleskog prava, kao i više članaka iz oblasti angloameričkog prava.

Marija Radovanović

Predavač Lyceum iuris Professional English kurseva

Rođena 1991. godine u Beogradu. Đak generacije Pete beogradske gimnazije. Diplomirala 2013. godine na Biološkom fakultetu u Beogradu, smer Molekularna biologija i fiziologija. Tokom dvogodišnjih master studija pri International Max Planck Research School u Nemačkoj studirala i objavljivala naučne radove na engleskom jeziku. 2014. godine upisuje Pravni fakultet u Beogradu i isti završava u junu 2018. godine. Radi u advokatskoj kancelariji.

Kome je kurs namenjen?

Advanced Legal English je napredni kurs namenjen pravnicima-praktičarima, studentima završnih godina pravnih fakulteta, studentima master studija prava, svim zaposlenima koji dolaze u dodir sa međunarodno-pravnom materijom, kao i svim entuzijastima i zaljubljenicima u anglo-saksonsko pravo.

Sadržaj kursa

 1. The practice of law
 2. Company law: company formation and management
 3. Company law: capitalisation
 4. Company law: fundamental changes in a company
 5. Contracts: contract formation
 6. Contracts: remedies
 7. Contracts: assignment and third-party rights
 8. Employment law
 9. Sale of goods
 10. Real property law
 11. Intellectual property
 12. Negotiable instruments
 13. Secured transactions
 14. Debtor–creditor
 15. Competition law
 16. Transnational commercial law

Detaljan plan i program sistemskog kursa, kao i teme koje on obuhvata, možete preuzeti ovde.

Prijava

Kako biste se prijavili za Advanced Legal English sistemski kurs engleskog jezika za pravnike, molimo Vas da pozovete +381 24 553130, +381 69 5531301, ili nam se obratite putem elektronske pošte kontakt@lyceum.rs. Rado ćemo Vas uputiti u sve detalje! Prijave za letnji upisni rok traju do septembra 2018. godine.