Standard Legal English

Standardni kurs engleskog jezika za pravnike

Opšte informacije

Trajanje

Kurs traje 4 meseca. Predavanja su jednom nedeljno, u večernjim časovima u trajanju od 90 minuta.

Mesto

Predavanja se odvijaju u Lyceum iuris učionicama u Beogradu (Hadži Melentijeva 7), Novom Sadu (Geri Karolja 1) i Subotici (Maksima Gorkog 9-11).

Predavači

Damir Šite, šef Lyceum iuris Katedre za Professional English

Marija Radovanović, predavač Lyceum iuris Professional English kurseva

Cena

Mesečna školarina iznosi 6 000 RSD. Prijave u paru donose popust - 5 000 RSD po polazniku.

Opis programa

Lyceum iuris standardni kurs strukovnog engleskog jezika za pravnike se zasniva na Cambridge University Press Introduction to International Legal English udžbeniku. Namenjen je svim pravnicima koji žele da usavrše svoje znanje engleskog jezika a čije predznanje nije na jako visokom nivou.

Kome je program namenjen?

Standard Legal English je osnovni kurs namenjen pravnicima-praktičarima, studentima završnih godina pravnih fakulteta, studentima master studija prava, svim zaposlenima koji dolaze u dodir sa međunarodno-pravnom materijom

Sadržaj kursa

  1. A career in law
  2. Contract law
  3. Tort law
  4. Criminal law
  5. Company law
  6. Commercial law
  7. Real property law
  8. Litigation and arbitration
  9. International law
  10. Comparative law

Detaljan plan i program sistemskog kursa, kao i teme koje on obuhvata, možete preuzeti ovde.

Upoznajte predavača

Standard Legal English je naš uvodni kurs engleskog jezika za pravnike namenjen većem krugu polaznika zainteresovanih da usvoje prilično široki spektar stručnih termina uz osnovne koncepte anglosaksonskog prava. Nakon završenog kursa bićete u prilici da samostalno komunicirate sa svojim kolegama i poslovnim partnerima iz inostranstva. Kurs, takođe, predstavlja dobar alat onima koji žele svoje studije da nastave na nekom od inostranih pravnih fakuteta.“ —Damir Šite

Damir Šite

Šef Lyceum iuris Katedre za Professional English

Rođen 1978. godine u Subotici. 2006. godine je u sklopu Cambridge English programa u Londonu (Velika Britanija) stekao zvanje predavača engleskog kao stranog jezika za odrasle (CELTA), a 2009. godine diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Nakon povratka iz Velike Britanije intenzivno predaje opšti kurs engleskog jezika u nekoliko obrazovnih centara. 2017. godine stiče Cambridge International Legal English Certificate sa najvišom odlikom. 2019. godine je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kembridžu (Velika Britanija) završio specijalističke studije English Law and Legal Methods. Autor je knjige Izvori engleskog prava, kao i više članaka iz oblasti angloameričkog prava.

Marija Radovanović

Predavač Lyceum iuris Professional English kurseva

Rođena 1991. godine u Beogradu. Đak generacije Pete beogradske gimnazije. Diplomirala 2013. godine na Biološkom fakultetu u Beogradu, smer Molekularna biologija i fiziologija. Tokom dvogodišnjih master studija pri International Max Planck Research School u Nemačkoj studirala i objavljivala naučne radove na engleskom jeziku. 2014. godine upisuje Pravni fakultet u Beogradu i isti završava u junu 2018. godine. Radi u advokatskoj kancelariji.

Prijava

Kako biste se prijavili za Standard Legal English sistemski kurs engleskog jezika za pravnike, molimo Vas da pozovete +381 24 553130, +381 69 5531301, ili nam se obratite putem elektronske pošte kontakt@lyceum.rs. Rado ćemo Vas uputiti u sve detalje! Letnji upisni rok za Standard Legal English traje do novembra 2018.