Radionica

Troškovi izvršnog postupka

Datum i vreme

Radionica će se održati u petak, 21. juna 2019. godine od 11:00 do 14:00 časova.

Predavač

  • Damir Šite, javni izvršitelj

Mesto

Privredna komora Beograd, Kneza Miloša 12

Cena

Učešće na radionici iznosi 2 500 dinara.

Opis radionice

Pravilno razumevanje načina obračuna troškova izvršnog postupka bitno je kako za poverilačku stranu, pošto ih ona predujmljuje, tako i za dužničku, jer ih ona konačno snosi. Pored nedoumica u primeni Javnoizvršiteljske tarife, kao i ostalih troškova u postupku izvršenja, u praksi se kao naročito značajno pojavilo i pitanje fizionomije posebnog postupka za naknadu troškova izvršenja, imajući na umu pravne posledice neblagovremenog podnošenja zahteva iz člana 34 ZIO. Na osnovu dosadašnjeg iskustva u ovoj oblasti, kao i u cilju predstavljanja novina predviđenih Nacrtom zakona o izmenama i dopunama ZIO, organizovali smo za vas jednodnevnu radionicu na temu: „Troškovi izvršnog postupka”. U okviru radionice će biti obuhvaćena analiza zakonske i podzakonske regulative, kao i dosadašnje sudske prakse vezano za troškove izvršnog postupka (sudski, advokatski kao i troškovi javnih izvršitelja i drugih učesnika u postupku), način obračuna pojedinačnih naknada za rad javnih izvršitelja, podnošenje zahteva za naknadu troškova (čl. 34 ZIO), knjigovodstveni aspekti troškova postupka izvršenja, i ovome slično. Nakon uvodnog obraćanja predavača, pretežni deo radionice će biti posvećen pitanjima i odgovorima učesnika, kao i otvorenoj diskusiji.

Upoznajte predavača

Damir Šite

Javni izvršitelj

Nakon završenog Pravnog fakulteta 2009. godine, Damir Šite je svoju poslovnu karijeru započeo kao pravnik u privredi, da bi 31. maja 2012. godine, zajedno sa trideset osam kolega, bio u grupi prvih imenovanih “privatnih” izvršitelja u Republici Srbiji, kada je odlukom tadašnjeg ministra pravde imenovan za izvršitelja za područja Višeg i Privrednog suda u Subotici. Od početka svoje radne karijere Damir se intenzivno bavi problematikom upravljanja i naplate dospelih potraživanja, bilo putem dobrovoljnog uređenja dužničko-poverilačkih odnosa, bilo u postupku njihovog prinudnog ostvarenja.

Kome je radionica namenjena?

Radionica „Troškovi izvršnog postupka“ namenjen je advokatima, pravnicima u privrednim subjektima, pomoćnicima javnih izvršitelja i knjigovođama.

Sadržaj radionice