Vinarija Zvonko Bogdan

Nakon duže pauze, Lyceum iuris doo ponovo je okupio pravnike u okviru savetovanja „Podnošenje predstavke Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu“ na kojem je predavač bio profesor, bivši ambasador Srbije i Crne Gore u Švajcarskoj od 2001. do 2004, i bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u kojem je sudio punih 10 godina, dr Dragoljub Popović.

Advokatske kancelarije iz Kraljeva, Čačka, Kule, Beograda, Novog Pazara, Prokuplja, Subotice, Novog Sada, Stare Pazove i Rume, prisustvovali su celodnevnom događaju koji organizovan u velelepnom izdanju Vinarije Zvonko Bogdan na Paliću, 8. oktobra, 2020.

Profesor je prisutnima približio na koji način su organizovana suđenja u Strazburu, koje su osnovne tehničke informacije koje se odnose na podnošenje predstavke, na koji način se odvija komunikacija sa sudom. Planirana satnica predavanja je produžena zahvaljujući velikom broju pitanja i temama koje su bile otvorene i podstakle učesnike na otvorenu diskusiju i rešavanje problema.

Svi učesnici ovog događaja dobili su poklon - naše izdanje priručnika „Analiza Prakse Evropskog suda za ljudska prava“ autora sudije Tamare Trajković kao i knjigu „Evropski sud za ljudska prava“ autora Dragoljuba Popovića.