Knjige

Naša izdavačka kuća “Lyceum Iuris” pružila je raznovrstan i koristan program svojoj publici i čitaocima na održanom Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i time ljubiteljima prava približila svoje aktivnosti. Svoje prvo učešće na tako značajnoj manifestaciji obeležili smo uspešnim angažovanjem i ugošćavanjem pravnika, korisnim konsultacijama za specijalističke kurseve strukovnog engleskog jezika, predstavljanjem sajamskog izdanja “Izvori engleskog prava”, potpisivanjem knjiga, nagrađivanjima čitalaca i još mnogo toga, što je privuklo veliku pažnju praktičara iz sfere prava, ekonomije, računovodstva i informacionih tehnologija. Posetioce našeg štanda je očekivalo i Sajamsko izdanje časopisa iz oblasti prava sa sada već poznatim imenom - “Kolega”.

Prvi dan Sajma je započeo svečanim potpisivanjem knjige “U ime naroda” autora Miodraga Majića, dok je drugi dan bio rezervisan za potpisivanje knjige ”Ekstenzivnost hipoteke” autorke Sandre Tanasković Savić. Određeni broj posetilaca Sajma zadržalo se na predstavljanju sajamskog izdanja “Izvori engleskog prava” autora Damira Šitea koji nakon deset godina uspešne karijere piše o temi o kojoj se malo pisalo te je zainteresovanost čitalaca već uveliko bila prisutna. Knjiga odgovara na pitanja o osnovnim aspektima engleskog prava, razjašnjava moguće nedoumice o tom pravnom sistemu i navodi na upoznavanje i približavanje tom misterioznom svetu pravnika.

Jedna od važnijih aktivnosti “Lyceum Iuris-a” na Sajmu bile su konsultacije za Standard Legal English i Advanced Legal English kurseve. To je pogotovo bilo značajno za posetioce koji su se dvoumili oko nivoa znanja iz oblasti engleskog prava, a posetiocima našeg štanda se svideo test kojim su imali mogućnost provere znanje. Iz iskustva sagovornika, pomenuti kviz je bio u velikoj pomoći kada je u pitanju odabir idealnog kursa za njih.

Bila je čast i zadovoljstvo učestvovati na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji je ove godine oborio prošlogodišnji rekord, i biti jedan od direktnih 490 izlagača na manifestaciji koja promoviše obrazovanje i književno stvaralaštvo. Kako je izjavila generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić na istoimenom sajtu, ove godine bilo je održano 685 programa, što je čak za 70 više nego prošle godine, a veliki značaj ima činjenica da je upravo “Lyceum Iuris” doprineo tome i ljubiteljima prava približio svoje aktivnosti i uticao na edukaciju i razvoj profesije koja nas svakim danom iznova oduševljava.