Međunarodna konferencija

Naplata potraživanja u Evropi

Datum i vreme

Događaj se održava u petak, 23. marta 2018. godine od 16.00 do 18.00 časova.

Predavači

Prof. dr Nikola Bodiroga, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i stručnjaci iz preko deset država Evrope.

Moderator konferencije je Damir Šite, javni izvršitelj iz Srbije.

Mesto

Konferencija se održava u sali Hotela Hilton u Beogradu.

Kotizacija

Učešće na konferenciji je besplatno.

Opis događaja

Pitanje na koje ćemo zajednički potražiti odgovor na ovom skupu je: Na koji način domaći privredni subjekti mogu prinudno ostvariti svoja nenaplaćena potraživanja u Evropi? Na konferenciji se očekuju predstavnici 10 država Evrope kao i istaknutih predstavnika iz struke iz Srbije. Nakon uvodnih izlaganja predstavnika različitih Evropskih zemalja, kroz dijalog sa učesnicima konferencije, biće otvorena diskusija i pokrenuta pitanja o problemima i načinima naplate potraživanja.

Predavači

Prof. dr Nikola Bodiroga

Redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Nikola Bodiroga je redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu na kojem je diplomirao (2002), magistrirao (2006) i doktorirao (2009).

Stručno se usavršavao u Nemačkoj i SAD. Autor je 8 knjiga i preko 80 članaka. Učestvovao je na naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu.

Bio je član Radne grupe za izradu Zakona o parničnom postupku (2011), član Radne grupe za izradu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju (2018−2019).

Član je predsedništva Stalne arbitraže pri Privrednoj komori Srbije (2017−), član Suda časti Privredne komore Srbije (2018−), član Komisije za pravosudni ispit (2019−), član redakcije časopisa „Pravo i privreda“ (2019−).

Držao je predavanja na Pravosudnoj akademiji za sudije i javne izvršitelje.

Alex Dockers

Izvršitelj u Belgiji

Adrian Bayh

Stručnjak za naplatu potraživanja u Nemačkoj

Carmine Torraca

Advokat u Italiji

Kees van den Heuvel

Izvršitelj u Holandiji

Elin Vilippus

Izvršitelj u Estoniji

Todor Lukov

Izvršitelj u Bugarskoj

Julien Roguet

Izvršitelj u Francuskoj

David Walker

Izvršitelj u Velikoj Britaniji

Jorge Castelló Gascó

Izvršitelj u Španiji

Agenda

Kome je namenjen događaj?

Događaj je namenjen širokom spektru poslovnih ljudi, rukovodiocima malih i srednjih preduzeća, direktorima, višem i srednjem menadžmentu u sferi upravljanja finansijskim i pravnim poslovanjem privrednih subjekata, licima raspoređenim na poslovima prodaje robe sa odloženim plaćanjem, i ovome slično.

Prijava

Prijava