Radionica

Radionica "Troškovi izvršnog postupka"

Datum i vreme

Događaj će se održati 21. 6. 2019. u 11.00 časova. 

Mesto

Događaj će se održati u prostorijama Privredne komore Srbije - Beograd

Predavač

Damir Šite, javni izvršitelj

Cena

Kotizacija za učešće na ovom događaju iznosi 2 500 RSD. Broj mesta je ograničen! 

Opis događaja

U okviru radionice će biti obuhvaćena analiza zakonske i podzakonske regulative, kao i dosadašnje sudske prakse vezano za troškove izvršnog postupka (sudski, advokatski kao i troškovi javnih izvršitelja i drugih učesnika u postupku), način obračuna pojedinačnih naknada za rad javnih izvršitelja, podnošenje zahteva za naknadu troškova (čl. 34 ZIO), knjigovodstveni aspekti troškova postupka izvršenja, i ovome slično.

Predavači

Dr Damir Šite

Javni izvršitelj

Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu svoj radni vek počinje kao pravnik u privredi raspoređen na poslovima ostvarenja dospelih potraživanja od fizičkih lica i privrednih subjekata, pomerajući se od mesta pripravnika do položaja načelnika za opšte, pravne kadrovske poslove gde je nadgledao rad posebnog odeljenja za obezbeđenje i naplatu dospelih potraživanja.

2012. godine je u grupi sa 39 prvih samostalnih izvršitelja u Republici Srbiji od strane ministra pravde imenovan za područje suda u Subotici. 

U periodu od 2014. do 2018. godine bio je Poverenik za međunarodne odnose Komore javnih izvršitelja Republike Srbije.

Od 2014. do 2019. je bio generalni sekretar evropske mreže izvršitelja Connexx, a 2020. godine je izabran na mesto njenog predsednika

Od 2015. i na dalje, angažovan je kao međunarodni ekspert za izvršno pravo u okviru projekta EU.

2015. godine je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu odbranio master rad na temu – Obezbeđenje potraživanja na nepokretnostima u vanknjižnoj svojini.

2022. godine je doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu sa temom „Consideration engleskog ugovora iz ugla kontinentalnog pravnika". 

Agenda

Kome je namenjen događaj?

Događaj je namenjen javnim izvršiteljima, predstavnicima javnih komunalnih preduzeća kao i pravnicima koji se bave ovim pitanjem.