Obuka za sekretare osnovnih i srednjih škola

Nakon uspešno realizovane prve obuke za polaganje stručnog ispita za sekretare ustanova obrazovanja i vaspitanja, 19. novembra u podne, krenula je saradom i nova grupa polaznika. Sekretari osnovnih i srednjih škola širom Srbije, ovaj put u online formatu, počeli su sa pripremama za polaganje stručnog ispita u okviru naše obuke. "Da li na polaganje stručnog ispita možemo da nosimo dodatnu literaturu (zakon, statut...)? Da li postoje standardna pitanja koja se postavljaju na ispitu ili komisija može postaviti i neka dodatna? Koliko vremena imamo za izradu akta na ispitu? Ko su članovi komisije?", samo su neka od najčešćih nedoumica sa kojima polaznici dolaze na našu obuku.

Osim pitanja koja se tiču same obuke, polaznici imaju priliku sa predavačem da razrešavaju i mnoge druge dileme koje ih muče u praksi tokom svog redovnom poslovanja. Radni odnosi je svakako jedna od najčešćih tema koja se provlači kroz pitanja naših učesnika.

Sama obuka, obuhvata sledeće oblasti:

I USTAVNO UREĐENJE

II SISTEM DRŽAVNE UPRAVE

III. UPRAVNI POSTUPAK I UPRAVNI SPOR

IV PROPISI IZ OBLASTI OBRAZOVANJA I VASPITANJA

V RADNO ZAKONODAVSTVO

VI KANCELARIJSKO POSLOVANJE

Ukoliko želite da nam se pridružite na sledećoj obuci, rezervisali smo novi termin za novu grupu polaznika a to je 28. januar 2022.