Učesnici događaja

U Kongresnoj sali Male Gostione na Paliću, u petak 12. septembra 2014. godine, sa početkom u 11 časova, održan je okrugli sto na temu „Naplata potraživanja preko izvršitelja – dve godine iskustva”, namenjen predstavnicima privrednih subjekata sa područja severne Vojvodine.

Okrugli sto je u ime organizatora otvorila Maja Dugonjić, direktor PD “Lyceum Iuris” doo Subotica, koja je ujedno bila i moderator skupa.

U radu okruglog stola su učestvovali izvršitelji sa područja nekoliko sudova u Republici Srbiji: Biljana Petrović, izvršitelj za područja Višeg i Privrednog suda u Beogradu, Jelena Stanković Miković, izvršitelj za područja Višeg i Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici, Mirjana Banić, izvršitelj za područja Višeg i Privrednog suda u Novom Sadu i Damir Šite, izvršitelj za područja Višeg i Privrednog suda u Subotici.

Nakon uvodnih izlaganja, u radom delu održanog okruglog stola prisutni izvršitelji su odgovarali na pitanja okupljenih ekonomista, pravnika, kao i drugih predstavnika privrednih subjekata iz regiona koja su se prevashodno ticala kako nedoumica vezanih za samo određenje izvršenja, pojedinačnih sredstava izvršenja, njihove efikasnosti, tako i određenih praktičnih aspekata postupka prinudnog ostvarenja novčanih potraživanja.

Svi učesnici okruglog stola su svojim aktivnim učešćem u značajnoj meri doprineli njegovoj uspešnoj realizaciji, te je preovlađujući stav prisutnih da su pitanja razmatrana u radnom delu okruglog stola od značaja za dalji razvoj saradnje izvršitelja i privrede u cilju unapređenja stepena likvidnosti i poslovnog morala u sferi ispunjenja novčanih obaveza o njihovoj dospelosti.

Nakon održanog okruglog stola za sve učesnike je upriličen prigodni koktel.