Učesnici događaja

U četvrtak, 25.04.2019. po drugi put, Lyceum iuris je zajedno sa Privrednom komorom Beograda organizovao okrugli sto na temu „Sporna pitanja u realizaciji hipoteke“.

Panelisti su, nakon pojedinačnih izlaganja, odgovarali na pitanja i tako je ostvarena produktivna komunikacija sa učesnicima skupa. Između ostalog bila su razmatrana pitanja sa kojima se učesnici u stečajnom postupku sreću u praksi, kako naplatiti potraživanje obezbeđeno hipotekom, da li stečajni upravnik može vršiti prodaju objekta u izgradnji radi namirenja hipotekarnog poverioca ustupanjem prava gradnje uz naknadu, i slično.

Panelisti koji su govorili na ovom okruglom stolu su Tamara Trajković, sudija Osnovnog suda u Subotici, advokat Sandra Tanasković Savić i javni izvršitelj Damir Šite.

Predstavljena je i nova knjiga izdavačke kuće Lyceum iuris “Ekstenzivnost hipoteke” autora Sandre Tanasković Savić, paneliste na ovom skupu, koja govori o velikoj važnosti uloge hipoteke u savremenoj poslovnoj praksi. Više o knjizi možete pročitati ovde.